KRC Genk vergeet momenten te grijpen en slikt vier goals tegen Liverpool Sport

KRC Genk vergeet momenten te grijpen en slikt vier goals tegen Liverpool

KRC Genk heeft woensdagavond een zware nederlaag geleden tegen Liverpool. De Belgische landskampioen verloor in de eigen Luminus Arena met 1-4 van de Engelse topclub. In de eerste helft deed Genk het lang niet onaardig, maar na rust nam Liverpool makkelijk afstand.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen, of het stond al 0-1 voor Liverpool. Oxlade-Chamberlain verraste vriend en vijand met een schijnbaar ongevaarlijk schotje, maar Coucke was het gezien en had geen reactie in huis. Een koude douche om mee aan de wedstrijd te beginnen. Bij Genk hadden ze het zich ongetwijfeld anders voorgesteld.

Toch was de ploeg van Felice Mazzu niet aangeslagen. Integendeel: via Samatta en Onuachu kreeg Genk uitgelezen kansen om langszij te komen. Allebei spronge ze echter te onzorgvuldig om met hun mogelijkheid. Rond het halfuur scoorde Samatta dan toch. Al was de vreugde van korte duur. De scheidsrechter en VAR signaleerden in de opbouw van de aanval offside van Ito en zo stond het aan de rust 0-1.

Eerredder via Odey

Na de pauze werd het klasseverschil tussen Genk en Liverpool steeds duidelijker. De regerende Champions League-winnaar was niet eens top, maar via opnieuw Oxlade-Chamberlain, Salah en Mané stond het plots 0-4. In de slotfase milderde de ingevallen Odey nog tot 1-4. Een meer dan verdiend doelpunt voor Genk, maar dat is ook alles.