Familie en vrienden nemen afscheid van Marieke Vervoort: “Deze mooie woorden sprak ze op het einde nog uit” Royalty
Royalty

Familie en vrienden nemen afscheid van Marieke Vervoort: “Deze mooie woorden sprak ze op het einde nog uit”

Familie en vrienden nemen afscheid van Marieke Vervoort: “Deze mooie woorden sprak ze op het einde nog uit”

Dinsdagavond is Marieke Vervoort (40) van ons heengegaan. Wielemie streed tegen een erg pijnlijke verlammingsziekte en kreeg in intieme kring euthanasie.

Omringd door onder andere haar ouders en oncoloog Wim Distelmans, nam Marieke afscheid. Een gevoelig moment, dat Marieke helemaal op haar eigen manier aanpakte. “Eigenlijk zat ze tot op het laatste moment vol humor”, zegt Distelmans aan Het Laatste Nieuws.

“Ik herinner me dat ze van die vreselijke, ronde chocoladen bollekes aan het eten was en dat ik er absoluut één moest proeven”, zegt Distelmans. "Liever niet, nee. ‘Maar ge moét proeven, want die zijn lekker’, riep ze uit. Ik heb er één geproefd. Tegen mijn goesting, maar bon. Om maar te zeggen ook: ze was nog héél aanwezig, héél erg zichzelf."

Dankbaarheid

Lieve Bullens, die in 2007 Mariekes sportmeter werd om haar te begeleiden tijdens de Ironman Hawaï, was er ook bij. “Dankbaarheid was het belangrijkste woord in haar laatste woorden. Ook mij heeft dat enorm getroffen."

“Marieke had het op het einde alleen nog maar over hoe dankbaar ze was. Lovende woorden voor elk van ons in die kamer, voor alles wat we voor haar hebben betekend en voor de vriendschap. Ze sprak het ook uit, hoe héél graag ze haar ouders heeft gezien. Dat was schoon", aldus een geëmotioneerde Bullens

Populair

Laatste nieuws