Donderdag 24 Oktober 2019 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Niels Albert getuigt in rechtzaak Wout Van Aert: “Dit zal ik zonder moeite in de rechtbank verklaren”

Niels Albert getuigt in rechtzaak Wout Van Aert: “Dit zal ik zonder moeite in de rechtbank verklaren”

Nick Nuyens daagt zijn voormalige poulain Wout Van Aert voor de rechter en beschuldigt hem van het plegen van valsheid in geschrifte. Ook Niels Albert is ondertussen in het oog van de storm terechtgekomen.

"Het is vrij simpel”, zegt Albert in Het Laatste Nieuws. “Ik heb mijn waarheid opgeschreven. Ik heb mijn gevoel op papier gezet, hoe ik alles heb beleefd. Ik heb daar heel lang aan geschreven. Het is nu aan de rechter."

“Ik heb drie jaar lang heel intens met Wout van Aert samengewerkt. Ik hoor hem nog vaak. En hij komt regelmatig in mijn fietsenwinkel langs. Het is niet dat we de deur platlopen bij elkaar. En natuurlijk zijn er wel eens woorden geweest."

Restaurant

“Als Wout het niet eens was met de tubes waarop ik hem wilde laten rijden, zei hij me dat”, vervolgt Albert. “Als ik het er niet mee eens was dat Wout op zaterdagavond voor een belangrijke cross nog met zijn vriendin op restaurant wilde, zei ik hem dat ook. Wij mochten dat zeggen."

Niels benadrukt wel dat de komst van zijn dochtertje de belangrijkste reden is waarom hij stopte als ploegleider bij Nuyens. “Dat heb ik aan Nick gezegd. Als mij wordt gevraagd om dat onder ede te verklaren, zal ik daar geen moeite mee hebben. Ik zal vertellen hoe ik die periode ervaren heb."

Spelletjes

“Ik wil niet meedoen aan spelletjes", zegt Albert nog. "Niet langs de kant van Nuyens en ook niet langs de kant van Van Aert. Ik heb mijn versie van de feiten neergeschreven, met mijn stomme kop. Nuyens neemt mij dat nu erg kwalijk. Maar als ze mij dat vragen, wat doe je dan? Ik heb nooit iemand in een slecht daglicht willen stellen."

“Ik heb ook nooit de bedoeling gehad om iemand miljoenen euro’s te laten betalen, Nuyens niet en Van Aert niet. Daar is de koerswereld veel te klein voor. Van Aert heeft beslist om zijn contract te breken en Nuyens wil nu een schade­vergoeding. Het is hun proces en niet het mijne”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  Wout Van Aert  I  Nuyens  I  sport