Donderdag 24 Oktober 2019 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

N-VA is woest en haalt stevig uit: “Dit is ronduit beschamend”

N-VA is woest en haalt stevig uit: “Dit is ronduit beschamend”

N-VA is niet te spreken over het feit dat premier Charles Michel niet aanwezig was in de Kamer tijdens het vragenuurtje. Dat meldt Het Nieuwsblad.

N-VA-Kamerlid Sander Loones had een prangende vraag voor Michel over het recente politiegeweld in Catalonië, maar deze laatste tekende niet present. “De premier is al vier weken niet opgedaagd, en dat betreuren wij zeer”, zei N-VA-fractieleider Peter De Roover.

PVDA’er Raoul Hedebouw gaf Loones meer dan gelijk. “Als er over zo’n belangrijk thema vragen worden gesteld, is het logisch dat de premier daarover geïnterpelleerd kan worden in het parlement.” Hedebouw kreeg daarop luid applaus vanop de N-VA-banken.

Verdwenen

“Het is juist dat er zware betogingen zijn geweest die geleid hebben tot politie-interventies, maar het is niet gebruikelijk dat lidstaten op elkaars interne politieverhoudingen ingaan”, klonk het bij de vervanger van Charles Michel, Koen Geens.

Maar wie dacht dat Loones het daarbij liet, zat verkeerd. “In 2017 hadden we een premier die ergens voor stond, en die dat ook luid en duidelijk durfde verklaren”, verwees hij naar een tweet van Michel uit 2017 waarin hij politiegeweld in Catalonië veroordeelde.

“Nu hebben we een toekomstig Europees Raadsvoorzitter en zien we dat al dat lef, die durf, gewoon verdwenen is. Wat we vandaag zien, is ronduit beschamend. Een premier die gewoon niet durft te antwoorden, niet durft op te komen voor de vrede in een lidstaat", besluit Loones.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sander Loones  I  n365  I  Koen Geens  I  N-VA