Mama van Marieke Vervoort: "Toen ging het echt heel slecht met haar" Buitenland
Buitenland

Mama van Marieke Vervoort: "Toen ging het echt heel slecht met haar"

Mama van Marieke Vervoort: "Toen ging het echt heel slecht met haar"

Marieke Vervoort is niet meer. Ze koos dinsdagavond voor euthanasie. De ouders van Marieke gingen zo ook door een emotionele rollercoaster.

“Niks krijg ik gedaan momenteel. Ik ren van hot naar her, krijg zelfs mijn vaatwasmachine niet geledigd", zegt moeder Odette in Het Nieuwsblad. "Heeft de hond al eten gekregen? Straks, na dit gesprek, trekken we voor het eerst naar het mortuarium. Ik weet nu al dat ik het zo erg ga vinden tegen haar te praten zonder een antwoord te krijgen.”

“Jos (haar man, red.) en ik moeten hier samen door. Na de begrafenis gaan we een tijdje uitwaaien aan de kust. Wat hij de laatste jaren voor mij en Marieke heeft gedaan, is onbetaalbaar. Ik heb zelf ook een tijdje in coma gelegen, na onder meer een schimmelinfectie aan de longen, en dan pendelde hij wekenlang van ziekenhuis naar ziekenhuis. Duizenden kilometers heeft hij in al die jaren gereden.”

“Ergens is haar euthanasie een opluchting. Voor iedereen. De manier waarop we haar dinsdagavond naar haar slaapkamer zagen gaan, was voor ons een bevestiging dat het goed was geweest. Het was op.”

Tom Waes

“Tijdens haar laatste tv-optreden, onlangs in de show van Danira, ging het heel slecht met haar. Tom Waes zat toen naast haar, wij zaten in het publiek. Ik zag haar wegglijden en ben Tom Waes nog altijd dankbaar dat hij mijn bezorgde blik opmerkte en ons Marieke subtiel een schouderklopje gaf", aldus Odette.

Populair

Laatste nieuws