-->

Zeer verrassend jobaanbod voor Jill Peeters: "Van de Belgische competitie naar de Champions League”

Zeer verrassend jobaanbod voor Jill Peeters:
Zaterdag 26 Oktober 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN   I  

Toen weervrouw Jill Peeters donderdag aankondigde dat haar tijd bij VTM gekomen is, kwam dat voor iedereen als een hele verrassing. Ze nam de beslissing nadat ze een heel aantrekkelijk jobaanbod kreeg.

"Ik ben begin dit jaar out of the blue door de Verenigde Naties gevraagd om binnen het weerdepartement ‘Hoofd Communicatie & Outreach’ te worden. Ervoor werd die functie uitgeoefend door Michael Williams”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

“Michael en ik, wij hadden al jaren een goed contact. Ik wist dat zijn pensionering eraan zat te komen en we spraken er onderling wel eens over wie z’n opvolger kon worden. Op een dag, op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Genève, zei Michael: ‘Je hebt het echt niet door, hè? Ik wil dat jíj het wordt. Ik wil jóu voordragen.'"

Droomjob

“Ik heb dat eerst weggelachen”, bekent ze. “‘Gij, onnozelaar.’ Maar eenmaal thuis begon ik erover na te denken. Hoe cool zou dat wel niet zijn, dacht ik. Het weer, klimaat en communicatie combineren op het hoogste echelon. In Genève. Toffe stad. Dat zette me aan het denken. Wilde ik m’n droomjob als weervrouw opgeven?"

“Ik heb uiteindelijk meegedaan aan de procedure”, zegt Jill. “Eerste ronde, tweede ronde, laatste ronde. Ik had goeie referenties, een cv om van te snoepen. Máár: in de laatste fase heb ik me teruggetrokken. Ik ben niet topfit. Ik heb een rugverleden. Dertien bouten steken erin. Ik leef nu zonder pijn, maar dat is omdat ik zorg voor mezelf."

Champions League

En bij de VN zou de workload enorm hoog worden, wist ze. "Ging ik die balans wel kunnen houden? Als je de Belgische competitie gewoon bent en je bent niet in topconditie, hoe ga je dan de Champions League spelen? Ik zei dus ‘nee’, maar het had wel wat in gang gezet in mijn hoofd."

“Erna ben ik blijven denken. Ik voelde dat er veel dingen zijn die ik graag nog wil doen. En béter wil doen dan nu. Alleen, in de ratrace van de dagelijkse weerpraatjes kom ik daar niet toe. Vandaar de beslissing”, aldus Jill.

TAGS  I  Jill Peeters  I  shownieuws  I  n365  I  weervrouw