Zaterdag 26 Oktober 2019 - 18:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN   I   door Redactie

Kris Peeters is enorm ongerust: “Ze willen bloed zien vloeien”

Kris Peeters is enorm ongerust: “Ze willen bloed zien vloeien”

Kris Peeters (57) heeft politiek gezien reeds een hele weg afgelegd. In 2014 werd hij minister in de Vlaamse regering en dat zou hij de volgende 15 jaar blijven.

Dit jaar zette hij volgens sommigen een stap achteruit, toen hij door zijn partij, CD&V, naar het Europees Parlement werd gestuurd. “Er gaat een nieuwe wereld voor mij open”, klinkt het bij Peeters in Het Laatste Nieuws. Hij zegt eerlijk dat het een hele aanpassing is, maar dat achteruitkijken geen zin heeft, idem voor CD&V.

Hij geeft ook toe dat hij de zware nederlaag van zijn partij eerder dit jaar, niet zag aankomen. Die campagne met Hilde Crevits als boegbeeld: dat zou wel goedkomen, dacht ik. Maar het ís niet goedgekomen. Ik voel me mee verantwoordelijk voor het slechte resultaat."

Schuld

“Maar ik ga het rapport van de twaalf apostelen niet overdoen", vervolgt hij. "Sommigen hadden daarin liever bloed zien vloeien - namen! namen! - maar wat lost het op als je alle schuld in de schoenen van twee, drie mensen schuift?"

“CD&V heeft de visie en de mensen. De vraag is: hoe haal je meer slagen thuis? Hoe kweek je bij CD&V de winnaarsmentaliteit om in de politiek van elke dag je visie door te drukken? Daaraan ontbrak het ons te vaak. Het is aan de nieuwe CD&V-voorzitter om die mentaliteit, die dynamiek erin te slijpen”, besluit Peeters.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kris Peeters  I  n365  I  CD&V