Zondag 27 Oktober 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Erg drastisch besluit enige uitweg voor Dina Tersago: "De druk werd me echt te groot, het ging niet meer"

Erg drastisch besluit enige uitweg voor Dina Tersago:

Dina Tersago is nu een sterke vrouw, maar ze heeft in het verleden wel eens last gehad van faalangst. Dat was voor haar geen makkelijke tijd.

“Absoluut. Ik heb daar veel last van gehad. Ik legde de lat erg hoog. Ik heb daarmee leren omgaan, maar op de universiteit – ik studeerde pedagogie in Leuven – speelde het weer op. Zo hard zelfs dat ik in de eerste licentie besliste om een sabbatjaar in te lassen. De druk werd me te groot", vertelt Tersago in Het Laatste Nieuws.

"Ik was altijd een brave puber geweest en wilde eens uit de band springen. Als daad van rebellie heb ik gedaan wat niemand van me verwachtte: ik schreef me in voor Miss België. Heel gek, want ik had geen hoog zelfbeeld. Men zei weleens dat ik een schoon meisje was, maar verder? Ik droeg geen make-up, ik was een tomboy. Ik had zo’n kort pagekopje, ik was leidster bij de VKSJ. Mijn ouders schrokken en mijn vriendinnen ook: ‘Wat? Miss België-verkiezing? Gij?’"

"Ik verwachtte niet dat ik ver zou raken, en startte intussen een regentaat wiskunde, fysica, informatica. Toen bleek dat ik verder en verder in die wedstrijd raakte, dacht ik: het is dat het zo moest zijn. Ik stopte wéér met mijn studies. En ik werd Miss België 2000. (lachje)”

TAGS  I  Dina Tersago  I  shownieuws