Zondag 27 Oktober 2019 - 14:30   I   door Redactie

Michael Verschueren komt met straf nieuws over BeNeLiga naar buiten

Michael Verschueren komt met straf nieuws over BeNeLiga naar buiten

De plannen voor een BeNeLiga werden recent opnieuw van onder het stof gehaald. Belgische én Nederlandse topclubs dromen van een gezamenlijke competitie, om op die manier opnieuw écht mee te tellen op het Europese toneel.

Michael Verschueren, de manager van RSC Anderlecht, komt nu zelfs met straf nieuws over de BeNeLiga naar buiten. Volgens Verschueren is de kans zomaar even 75% dat er binnen de vijf jaar effectief sprake is van een BeNeLiga.

“Het zal afhangen van de uitkomst van een belangrijke studie naar de economische impact van zo’n BeNeLiga. En dat niet alleen voor de deelnemende clubs, maar voor alle voetbalclubs in beide landen. Is het antwoord positief, dan volgt pas stap twee: de onderhandelingen over de samenstelling van zo’n grensoverschrijdende competitie."

"We moeten iets doen"

"En dat zal nog heel moeilijk worden. Of dit al kan binnen drie jaar? Wellicht zal het meer tijd kosten: het tv-contract in Nederland loopt af in 2024", verduidelijkt Verschueren. “Hoe groot ik de kans schat dat de BeNeLiga er binnen vijf jaar komt? 75 procent. Het mag wel geen puur defensieve reactie zijn. Er moet een realistisch economisch project op tafel komen", gaat Verschueren verder.

"We moeten iets doen. We zien dat de commerciële impact van het product voetbal daalt, zowel bij de sponsors als bij jonge fans. En dat terwijl het voetbal volop mondialiseert en we vandaag geen wapens hebben om onze Belgische clubs financieel naar een hoger niveau te tillen. Een BeNe-Liga is voor onze topclubs een unieke kans om sterke merken te bouwen die de grenzen overstijgen en ploegen die sportief kunnen aanhaken met de Europese subtop.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal