Veldritwereld zwaar onder de indruk: “Hij is beter dan Mathieu van der Poel”

Veldritwereld zwaar onder de indruk: “Hij is beter dan Mathieu van der Poel”
Maandag 28 Oktober 2019 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Eli Iserbyt pakte zondag in Gavere zijn zesde zege van het seizoen en is momenteel met kop en schouders de beste man in de cross.

Ook de concurrentie ziet dat er momenteel niet veel aan Iserbyt te doen is. “Het was mijn bedoeling in Gavere om de hele koers zo rap te rijden dat Eli zou ontploffen. Maar ik heb mezelf opgeblazen. En toen dat gebeurde, kon hij nóg versnellen”, zegt Belgisch kampioen Toon Aerts.

Komende zondag maakt Mathieu van der Poel zijn rentrée in het veld, maar dat hoeft de jonge Iserbyt niet af te schrikken, vindt Aerts. “Net als Mathieu vorig jaar is Eli op dit moment een klasse beter. Hij steekt er echt bovenuit. Hij wint ook ongeveer alles."

Overtuigd

Vergelijkingen met MvdP blijven dan ook niet uit. Terecht, volgens Aerts. De Kempenaar denkt zelf dat Iserbyt Mathieu van der Poel wel zal kunnen verslaan. “Mathieu kon vorig jaar van me wegrijden, maar nadien reed hij niet per se nog snellere rondes dan ik. Dat doet Eli nu wel. Ik ben er vast en zeker van overtuigd dat Eli iets kan doen aan Mathieu."

TAGS  I  veldrijden  I  sport  I  Toon Aerts  I  Eli Iserbyt  I  Mathieu van der Poel