Dinsdag 29 Oktober 2019 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN   I   door Redactie

Wout Van Aert: “Daar kan ik beslist een mooi resultaat halen”

Wout Van Aert: “Daar kan ik beslist een mooi resultaat halen”

Wout Van Aert gaat momenteel even door een dal, maar dat wil niet zeggen dat de Belgisch kampioen tijdrijden geen mikpunten stelt naar de toekomst toe.

Na zijn val in de Ronde van Frankrijk reed Van Aert geen enkele koers meer, zodat hij zich ook niet kon kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. “Voor mijn tijdritzege in de Dauphiné en voor het BK had wellicht niet echt iemand aan mij gedacht als tijdrijder”, zegt Van Aert.

“Nu liggen de zaken anders. Alleen kon ik door mijn blessure het EK en WK niet rijden en had ik geen kans om me te kwalificeren." Die kans is er nu dus nog wel, omdat tot dusver alleen Remco Evenepoel een selectie heeft kunnen afdwingen, en bondscoach Rik Verbrugge nog plaats heeft voor een tweede tijdrijder.

Resultaat

“Natuurlijk zeg ik geen nee tegen de Olympische Spelen”, geeft hij toe. “Integendeel, ik wil graag deelnemen. Als ik me daar goed op kan voorbereiden, kan ik er beslist een mooi resultaat halen."

Van Aert is echter realistisch. “Nu heb ik dus wel opnieuw een kans, maar ik moet eerlijk zijn: ik heb nog niets gehoord van de bondscoach of Belgian Cycling de voorbije weken en ik weet dus niet waar ik aan toe ben de komende maanden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  sport  I  Wout Van Aert  I  Olympische Spelen