Gwendolyn Rutten krijgt enorme kritiek: “Ze denkt zeker dat ze God is” Politiek
Politiek

Gwendolyn Rutten krijgt enorme kritiek: “Ze denkt zeker dat ze God is”

Gwendolyn Rutten krijgt enorme kritiek: “Ze denkt zeker dat ze God is”

Euthanasie is weer een onderwerp in de politiek. Althans, als het van Gwendolyn Rutten (Open VLD) afhangt.

Na het overlijden van Marieke Vervoort en de uitspraak van radiocoryfee Lutgart Simoens, wie zei dat ze “het wel heeft gehad met het leven”, vindt Gwendolyn Rutten het tijd om het debat over euthanasie te openen. Dat schrijft ze in een column in De Morgen.

“Niet alleen bij ondraaglijk lijden, maar ook als je leven ‘af’ is, moet je er een punt achter kunnen zetten wanneer je er zelf, uitdrukkelijk, vrijwillig, onafhankelijk en duurzaam om vraagt”, schrijft Rutten.

Geen goed plan

Lang niet iedereen kan zich daarin vinden. Volgens expert stervensbegeleiding aan de UGent Marc Cosyns is er “geen acute nood aan een debat over voltooid leven” en is de euthanasiewet uitbreiden naar een niet-medische context geen goed plan, zo schrijft De Morgen.

Ook de reacties online lieten niet lang op zich wachten. “Rutten, ga je nu ook al voor God spelen?”, vroeg iemand zich luidop af. “Pilletjes vergeten nemen, volgens mij. Zij denkt alleen maar aan geld”, zegt een ander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws