Woensdag 30 Oktober 2019 - 10:00   I   door Redactie

Bart Vertenten dit seizoen alweer in actie in Jupiler Pro League?

Bart Vertenten dit seizoen alweer in actie in Jupiler Pro League?

Bart Vertenten (31) komt al meer dan een jaar niet in actie als scheidsrechter, maar dat neemt niet weg dat hij nog steeds wil terugkeren op het hoogste niveau. Vertenten wil vrijgepleit worden in de zaak Propere Handen en vervolgens zijn comeback kunnen maken.

Dinsdag kon je hier al lezen dat Vertenten en ook Sébastien Delferière nog steeds dromen van een terugkeer op het hoogste niveau. Vertenten staat evenwel iets dichter bij een mogelijke comeback. Zijn zaak wordt immers eerst behandeld.

Gisteren werd de zaak van Vertenten ingeleid. Zelf was hij niet aanwezig. Vertenten liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaten. De rechtbank moet nu beslissen over de conclusiekalender en de pleitdatum. Die beslissing kan nog enkele weken op zich laten wachten.

In het beste geval krijgt Vertenten nog dit seizoen duidelijkheid over zijn straf. Als hij vrijgesproken wordt, zou hij een eventuele comeback nog dit seizoen kunnen plannen. Al blijft het nog maar de vraag of dat realistisch is.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal