Woensdag 30 Oktober 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Walter De Donder (CD&V) krijgt keiharde kritiek, Vlaams Belang laaiend enthousiast

Walter De Donder (CD&V) krijgt keiharde kritiek, Vlaams Belang laaiend enthousiast

“Hele wijken van Antwerpen zijn ontvolkt van onze eigen mensen." Dat zei Walter De Donder, kandidaat-voorzitter bij CD&V. De uitspraken zorgen voor heel veel commotie. Ook politicoloog Carl Devos (UGent) is scherp voor De Donder.

"Het is moeilijk om uit te maken waar De Donder nu eigenlijk voor staat”, zegt Devos aan Het Nieuwsblad. “Hij maakte een goede intro door vlot te antwoorden op de vraag of de acteur van Kabouter Plop wel geschikt was voor het voorzitterschap. Even later wilde hij niet reageren op de hervorming van de kinderbijslag. Maar over Arco liet hij zich dan wel uit. En nu zegt hij zoiets radicaals. Ik kan dat niet goed plaatsen.”

“Als hij zich op de lijn van Hendrik Bogaert en Pieter De Crem wil zetten, dan moet hij kleur bekennen. Dan weten mensen waar ze aan toe zijn. Maar nu blijft hij wat tussenin hangen. Het kan goed zijn dat hij vanuit zijn media-ervaring weet wat hij moet zeggen om in de belangstelling te gaan staan, maar dit lijkt eerder op goedkoop proberen te scoren dan een uitgewerkte visie. En visie is exact wat CD&V nu meer nodig heeft dan ooit tevoren.”

Ook andere columnisten en analisten zijn scherp voor de uitspraken van De Donder. In zijn partij klinkt het dat de acteur van Kabouter Plop de impact van zijn eigen woorden misschien wat onderschat heeft. “De uitspraken van een lokaal politicus die kandidaat-voorzitter is, krijgen natuurlijk een veel grotere ampleur.”

De Donder krijgt wel bijval van het Vlaams Belang. “Leve Walter De Donder”, zegt Tom Van Grieken. “De onderhandelingen van 2024 beloven interessant te worden.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Walter De Donder  I  n365