Wout Van Aert na nieuwe opdoffer: “Hier baal ik nog het meest van” Sport
Sport

Wout Van Aert na nieuwe opdoffer: “Hier baal ik nog het meest van”

Wout Van Aert na nieuwe opdoffer: “Hier baal ik nog het meest van”

Exact vijf jaar geleden maakte een jonge Wout Van Aert furore in het veldrijden toen hij in de Koppenbergcross de grote Sven Nys versloeg. Dit jaar zal Van Aert niet aan de start staan in de cross waar het voor hem allemaal begon.

Na de vreselijke val in de tijdrit van de Ronde van Frankrijk en de schadeclaim van 1,1 miljoen euro die Nick Nuyens indiende, blijkt dat Van Aert ook sukkelt met zijn mentale weerbaarheid. “Lange tijd dacht ik: ik kon er niet veel aan doen. Gewoon een beetje te kort ingestuurd, klaar”, zegt Wout in een interview met Humo over zijn val.

“Maar toen ik wat later naar een koers op televisie keek, merkte ik dat ik bang werd als ze een bocht aansneden. Het moet er onbewust ingeslopen zijn”, aldus de Belgisch kampioen tijdrijden. “Het ergste is dat ik me mentaal net helemaal had teruggevonden, en die blessure me nu weer helemaal naar beneden trekt. Daar baal ik nog het meest van."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws