Cercle Brugge spuugt Club Brugge uit: "Dubbele agenda" Sport
Sport

Cercle Brugge spuugt Club Brugge uit: "Dubbele agenda"

Cercle Brugge spuugt Club Brugge uit: "Dubbele agenda"

Bij Cercle Brugge zijn ze hoegenaamd niet opgezet met de plannen van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe om een BeNe-Liga op te starten. Marc Vanmaele, de CEO van Cercle, haalt uit in Sport/Voetbalmagazine.

"Waar wij het om te beginnen enorm lastig mee hebben, is de dubbele agenda waarmee er in de profliga opnieuw gewerkt wordt", klinkt het. "Enerzijds wordt ons op een bepaalde vergadering gezegd: 'Kijk, dat is de nieuwe competitieformat voor de Pro League voor de komende jaren.' En één week later moeten we horen dat de G5 aan het vergaderen zijn voor een Beneliga."

Bij Cercle zijn ze helemaal tegen. "Wij zijn absoluut niet voor. Je ondergraaft heel je eigen competitie en heel het Europese systeem. Dan zou je in België met de zestien andere profploegen in een soort tweede klasse zitten. Ik denk dat 24 profclubs in België niet langer houdbaar is."

"Je moet gaan naar 18 professionele ploegen, maximaal 20, en daar moet je dan een mooi, evenwichtig competitieformat van maken", stelt Vanmaele.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws