Politie waarschuwt voor nieuwe listige methode van dieven: “Zo gaan ze te werk” Royalty
Royalty

Politie waarschuwt voor nieuwe listige methode van dieven: “Zo gaan ze te werk”

Politie waarschuwt voor nieuwe listige methode van dieven: “Zo gaan ze te werk”

De politie waarschuwt de mensen voor dieven rond de Allerheiligenperiode. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Allerheiligen is voor de meesten onder ons een tijd waarin we dierbaren die overleden zijn, herdenken. Hierbij wordt al eens graag een bloemetje naar het kerkhof gebracht. Maar de politie waarschuwt nu voor grijpgrage dieven die op deze plaatsen rondwaren, op zoek naar slachtoffers.

“Kerkhoven liggen meestal nogal afgelegen. Met Allerheiligen en in de dagen voordien is het erg druk en moeten mensen hun auto soms een eindje verderop parkeren. Uit het zicht. Dieven maken daar misbruik van om hun slag te slaan”, aldus de politie. “Terwijl je het graf van een overleden dierbare bezoekt, mag je niet vergeten dat dieven het gemunt kunnen hebben op wat er in je wagen achterblijft, al dan niet zichtbaar."

Signalen

De Brugse politie geeft het advies mee om je mobiele gps en gps-houder uit de auto te halen en de eventuele zuignapafdruk weg te vegen. “Schakel ook altijd de bluetooth en wifi-functie van je gps, laptop of gsm in de wagen uit. Dieven zoeken namelijk naar dergelijke signalen en breken de auto open om ze te stelen”, klinkt het.

De politie raadt ook ten stelligste af om jassen en handtassen en dergelijk op de autozetel te laten liggen. “Want ook al hebben sommige zaken misschien weinig waarde, dieven weten dat niet en vinden het vaak toch de moeite om een ruit in te slaan om ze mee te nemen.” Voorzichtigheid is ook geboden wanneer je waardevolle spullen in de koffer van je wagen legt. Dieven houden kerkhofbezoekers namelijk vaak stiekem in de gaten.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws