Mathieu van der Poel laat diepe indruk na: “Dit getuigt van grote klasse” Sport
Sport

Mathieu van der Poel laat diepe indruk na: “Dit getuigt van grote klasse”

Mathieu van der Poel laat diepe indruk na: “Dit getuigt van grote klasse”

Iedereen kijkt uit naar het moment dat Mathieu van der Poel zondag eindelijk zijn rentrée in de cross maakt. Ook op de weg reed de Nederlander het voorbije jaar de pannen van het dak.

Dat merkte ook zijn ploegmaat Stijn Devolder. “Hij gaat door het vuur voor alle renners in de ploeg en dat maakt elke overwinning nog specialer”, zegt Devolder tegen WielerRevue. “Corendon-Circus is een vriendenteam en daarom kunnen de helpers nog een procentje extra geven. Mathieu is heel dankbaar voor het werk dat wij leveren en benadrukt dat ook als hij een keer niet gewonnen heeft. Heel de ploeg trekt zich op aan zijn prestaties."

“Of Mathieu me nog weleens verrast? Ja en nee”, vervolgt Devolder. “Ik wist wel al dat hij van grote klasse is, maar dat hij direct drie grote koersen wist te winnen was wel verrassend voor me.” Dat de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen nu ‘in dienst van’ rijdt, deert hem allerminst.

Knechtenrol

“Ik heb totaal geen moeite met die knechtenrol. Als je ziet dat je zelf niet meer kunt winnen, dan pak je zo’n knechtenrol met beide handen aan”, bekent hij. “Toch blijft de periode bij Quick Step de mooiste periode van mijn carrière. Zelf koersen winnen blijft nog mooier dan iemand anders aan de zege helpen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws