Zaterdag 2 November 2019 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Goedele Liekens wel zeer openhartig over seks: “Dit vinden mannen fantastisch”

Goedele Liekens wel zeer openhartig over seks: “Dit vinden mannen fantastisch”

Als seksuologe heeft Goedele Liekens al twintig jaar één doel voor ogen: taboes over seks doorbreken. In een interview met Het Laatste Nieuws vertelt ze dat het best zwaar is geweest om de mentaliteit in Vlaanderen te veranderen.

Hoewel Goedele veruit de bekendste seksuologe van het land is, is ze nooit echt open geweest over haar eigen seksleven. “Dat komt door mijn opleiding”,bekent ze. “Als ik als seksuoloog een koppel zou behandelen, maar ik zou in de pers gezegd hebben ‘Orale seks? Deep throat vind ik heerlijk’, dan is de kans reëel dat die man van dat koppel zegt: ‘Ja, Goedele, zeg jij het nu maar tegen mijn vrouw, dat deep throat geweldig is.'"

“Maar de goede verstaander heeft onderweg wel veel geleerd over me”, vervolgt ze. “Zo heb ik een online reeks gehad over orale seks, waarin alle opties over beffen en pijpen aan bod komen. Daar gaan we zo in detail dat je er wel een en ander uit kan afleiden, denk ik."

Gestudeerd

Goedele beseft ook dat zij in een situatie zit waarin ze heel goed moet opletten met wat ze zegt in de media. "Als ik zou verkondigen ‘Er moet voor mij tijdens orale seks één vinger bij’ – ik zeg hier maar wat, hè – denkt iedereen: aha, Goedele heeft ervoor gestudeerd, zij weet hoe het moet, dus er móét vanaf nu één vinger bij. Seks is niet voor iedereen hetzelfde. Er bestaat geen formule als ‘zo moet je klaarkomen’. Iedereen zijn of haar goesting."

Op de vraag of ze anders benaderd wordt door mannen omdat ze seksuologe is, antwoordt ze: “Geen idee”, geeft ze toe. “Sommigen zullen geïntimideerd zijn. Maar mannen die goed in hun vel zitten, en niet met een groot ego kampen, vinden zoveel openheid rond seks fantastisch. En die willen daar vooral over meepraten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  shownieuws  I  Goedele Liekens