Zondag 3 November 2019 - 09:25   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Zondag  I   door Redactie

Er moet Theo Francken iets van het hart over Donald Trump

Er moet Theo Francken iets van het hart over Donald Trump

Theo Francken staat achter de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens het kopstuk van N-VA heeft hij er een goede eerste ambtstermijn opzitten.

Volgens Francken heeft Trump wel degelijk een visie. "Vlak voor de verkiezingen heeft hij elke Amerikaan een brief gestuurd met x-aantal beloften”, zegt hij in De Zondag. “Een muur bouwen aan de Mexicaanse grens. Geen nieuwe oorlogen aangaan. Een stevige belastingverlaging voor bedrijven, ... Wie vandaag die brief bekijkt, zal zien dat hij best veel gerealiseerd heeft. Trump doet wat hij belooft.”

“De manier waarop hij aan politiek doet, is best slim. Zijn directe communicatie bijvoorbeeld, via sociale media. Trump is subliem in zijn eenvoud. Hij stuurt eenvoudige boodschappen de wereld in, zonder een blad voor de mond te nemen", meent Francken.

De voormalige Staatssecretaris van Asiel en Migratie vindt wel dat Trump soms de lijn overschrijdt. “Hij is soms te brutaal voor een president. Aan de lopende band voormalige medewerkers en journalisten uitschelden bijvoorbeeld: dat hoeft niet.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Theo Francken  I  Donald Trump  I  n365