Anderlecht komt met de schrik vrij tegen Cercle Brugge Sport

Anderlecht komt met de schrik vrij tegen Cercle Brugge

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag aangeknoopt met een overwinning. De ploeg van Frank Vercauteren won in eigen huis met 2-1 van rode lantaarn Cercle Brugge. Kemar Roofe en Alexis Saelemaekers zorgden voor de doelpunten.

Anderlecht begon uitstekend aan de wedstrijd. Na minder dan tien minuten spelen kreeg het een strafschop en zorgde Roofe voor de 1-0. Saelemaekers zette paars-wit tien minuten later écht op rozen door er 2-0 van te maken. Cercle herpakte zich daarna en na mistasten van Cobbaut lukte Hoggas de aansluitingstreffer.

Na de pauze had Anderlecht het nu en dan moeilijker en in de slotfase kwam Cercle zelfs langszij. De 2-2 werd evenwel afgekeurd omdat de bal uit de handen van Van Crombrugge werd getrapt. Zo bleef het 2-1 en sprokkelt Anderlecht drie belangrijke punten.