Maandag 4 November 2019 - 16:30   I   door Redactie

Peter Vandenbempt haalt zwaar uit: "Dit is competitievervalsing"

Peter Vandenbempt haalt zwaar uit:

Peter Vandenbempt heeft in zijn wekelijkse terugblik op het voorbije voetbalweekend zwaar uitgehaald. De radiocommentator vindt het niet kunnen dat de 1B-wedstrijd tussen OH Leuven en Union werd gestaakt door stroompannes.

"OHL kan op die pijnlijke manier mogelijk de eerste periodetitel verliezen", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal. "En op deze manier dreigt de ontknoping in 1B toch helemaal een farce te worden. Want Virton, dat is de huidige leider, die heeft al 3 punten cadeau gekregen omdat Roeselare ergens een factuur onbetaald had gelaten, 1 week failliet is verklaard door de rechter en dus niet mocht spelen tegen Virton. Dat vind ik eigenlijk al een soort competitievervalsing."

"En vrijdag zette de scheidsrechter de wedstrijd stop omdat er een aantal lichten op de hoofdtribune niet brandden. Wat mij betreft, was dat volstrekt overbodig", benadrukt Vandenbempt. "Wie de beelden heeft gezien, zal gemerkt hebben dat er een beetje schaduw was op die smalle strook voor de tribune. Maar er was nog meer en meer dan licht genoeg, met een duidelijke zichtbaarheid."

"Dat lijdt eigenlijk geen twijfel"

"Meer dan in bepaalde situaties waar er bijvoorbeeld dichte mist heerst en meer dan de gemiddelde vereiste lichtsterkte van 800 lux. Dus dat lijdt eigenlijk geen twijfel. Rechtenhouder Proximus, die de wedstrijd uitzond, heeft dat ook gezegd. Als je in de zomermaanden wel al een keer naar de televisie kijkt, dan komt in Leuven de zon vanachter tribune 3. Dan heb je een grote schaduwvlek en is de zichtbaarheid veel minder dan het vrijdagavond het geval was en het contrast veel groter."

Vandenbempt vergelijkt het ook met het stadion van Union, waar het vaak donkerder is. "Ik ben vorig jaar in het uiterst sympathieke Dudenpark geweest, waar Union zijn thuiswedstrijden speelt. Wel, als alle lampen daar branden, is er nog altijd minder licht dan vrijdag tijdens de panne in Leuven, moet ik zeggen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  OH Leuven  I  Union  I  voetbal  I  sport