Straffe taal van ‘Thuis’-acteur Kristof Verhassel: “Als ik dat had geweten, had ik wellicht gepast voor deze rol” Buitenland
Buitenland

Straffe taal van ‘Thuis’-acteur Kristof Verhassel: “Als ik dat had geweten, had ik wellicht gepast voor deze rol”

Straffe taal van ‘Thuis’-acteur Kristof Verhassel: “Als ik dat had geweten, had ik wellicht gepast voor deze rol”

Kristof Verhassel speelde in ‘Familie’ al eens bad guy Stan. Nu is Kristof in die andere erg populaire soap, ‘Thuis’, te zien en weer speelt hij de slechterik.

Sinds een week weten de kijkers dat boksleraar Jasper aan de coke zit. “De start van een heftig verhaal”, vertelt Kristof in Dag Allemaal. “Ik ging er in het begin van uit dat mijn personage een goeie gast was. Bijna een teddybeer. Maar toen ik het script las, begreep ik ook wel: ‘Oei, dat voorspelt niet veel goeds.’ En ik kreeg gelijk."

Kristof beseft ook dat de kijkers hem weleens zouden kunnen blijven vereenzelvigen met slechteriken. “Had ik op voorhand geweten dat ik in ‘Thuis’ deze verhaallijn moest spelen, had ik deze rol misschien niet aanvaard. Of er zeker een opmerking over gemaakt. Net daarom”, bekent hij.

Eeuwige slechterik

“Toen ik in het scenario over de cocaïne las, was de trein natuurlijk al vertrokken en kon die niet meer worden gestopt. Maar ik wil me niet verbranden en profileren als de eeuwige slechterik”, geeft Kristof toe.

"Als acteur wil je allesbehalve voorspelbaar zijn. Bovendien draait een slechterik nooit lang mee in een soap. Dat kan ook niet. De kijker eist dat booswichten op termijn altijd gestraft worden. Daarom vliegen schurken sowieso de gevangenis in, of gaan ze dood. En ik wil natuurlijk wat langer meedraaien”, besluit Kristof.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws