Maandag 4 November 2019 - 21:30   I   door Redactie

'Marc Brys ruilt STVV mogelijk in voor andere eersteklasser'

'Marc Brys ruilt STVV mogelijk in voor andere eersteklasser'

Marc Brys leidde STVV de voorbije dagen naar een fraaie 6 op 6, maar toch ligt de ervaren trainer onder vuur. De sterke mannen uit Japan hebben het niet bepaald begrepen op Brys en denken zelfs aan een ontslag.

"Vorig seizoen was het meestal nog koek en ei tussen het team Marc Brys en de Japanse bazen Takayuki Tateishi en Andre Pinto. Maar tijdens de voorbereiding op de nieuwe competitie liep het al heel snel spaak", schrijft Het Nieuwsblad. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de inkomende transfers lang op zich lieten wachten, er onvoldoende materiaal en kledij was en dat Brys uiteindelijk spelers kreeg waar hij niet op zat te wachten.

De clubleiding is verder niet te spreken over het feit dat Brys zomeraanwinsten Seung-Woo Lee en Cong Phuong volledig links laat liggen. De twee Aziaten werden gehaald door de Japanse bazen en zijn een soort van marketingstunt. Tateishi en co willen dat de twee spelers meer in actie komen, maar Brys acht hen gewoon niet goed genoeg. De T1 van STVV liet de spelers al meermaals uit zijn wedstrijdselectie, tot grote onvrede van het bestuur.

Ontslag?

Dat alles zorgt ervoor dat het huwelijk tussen STVV en Brys snel voorbij zou kunnen zijn. Dankzij de recente 6 op 6 zit Brys nog stevig in het zadel, maar volgens Het Nieuwsblad zou hij toch nog ontslagen kunnen worden. Als Brys zijn C4 krijgt, is het niet uitgesloten dat hij snel overstap naar een andere eersteklasser. KRC Genk én Antwerp gaan binnenkort mogelijk op zoek naar een nieuwe coach, dus wie weet...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  STVV  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  voetbal