Dader ‘parachutemoord’ Els Clottemans heeft onwaarschijnlijke eis Royalty
Royalty

Dader ‘parachutemoord’ Els Clottemans heeft onwaarschijnlijke eis

Dader ‘parachutemoord’ Els Clottemans heeft onwaarschijnlijke eis

In 2010 werd Els Clottemans tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op haar vriendin en liefdesrivale Els Van Doren. Clottemans vraagt nu beperkte detentie aan.

"Dat wil zeggen dat ze overdag de gevangenis zou verlaten en ’s avonds terugkomt om in de gevangenis te slapen”, zegt advocate Katrien Van der Straeten aan VRT Nieuws. “Het is ook de bedoeling dat ze een opleiding gaat volgen, maar meer details kan ik er niet over geven. Ze zou dan in een vast stramien terechtkomen."

Het is nu aan de Gentse strafuitvoeringsrechtbank om haar al dan niet toestemming te geven. Momenteel is de vraag of Clottemans de moord zal bekennen, al zegt Van der Straeten dat het helemaal niet de bedoeling is om het proces over te doen. “Dat is ook niet de bedoeling van de strafuitvoeringsrechtbank”, zegt ze.

Fase

“De laatste dagen is er zoveel geschreven over het schuldinzicht en ik ben daarom ook bewust uit de pers gebleven. De zaak heeft bijna tien jaar geleden een hele maand geduurd en nu zitten we in een heel andere fase. Wij vragen alleen maar waar wij volgens de wet recht op hebben. Een bekentenis is daarvoor niet nodig”, besluit Van der Straeten.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws