Donderdag 7 November 2019 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Facebook  I   door Redactie

Axelle Red is in diepe rouw: “Het doet zoveel pijn”

Axelle Red is in diepe rouw: “Het doet zoveel pijn”

Axelle Red (51) maakte gisteren op haar Facebook-pagina bekend dat haar vader Roland op 88-jarige leeftijd is overleden. In een emotionele post haalt Axelle, née Fabienne Demal, enkele mooie herinneringen boven.

"Mijn papa ... voor altijd”, begint de zangeres. “Papa, lieve papa, beste vriend, we missen je elke seconde nog net iets meer en het doet nog zoveel meer pijn dan verwacht. Hadden we, ik, het geweten... dan hadden we nog meer en nog intenser genoten van je persoon. Hoewel, het was best wel redelijk fantastisch!"

“Het geluk duurde zo lang: 88 jaar! Iedereen die van hem hield, dacht dat hij er voor altijd zou zijn”, vervolgt ze. “Een groot man. Je kon hem altijd wel ergens tegenkomen. Langs de Hasseltse boulevard of de kanaalkom aan de zonkant, waar hij 42 jaar gemeenteraadslid was en 16 jaar schepen."

Verdomd chance

“Rechtuit, doodeerlijk, dicht bij de mensen. Vol werkijver. Hij verzoende mensen meer dan dat hij ze uit de echt scheidde.” Al is het vooral ook de humor die haar bijblijft. “Zijn fameuze grappen weergalmen nog steeds in het Parijse ministerie van Cultuur van toen ik er een officiële bekroning kreeg. De toenmalige minister Renaud Donnedieu de Vabres had, zei hij, de beste avond van heel z’n politieke carrière."

“En diegenen die op je wachten, daar waar je nu heengaat, om samen te kaarten met een Witteke. Of twee. En om sigaretten te roken als kwajongens... die hebben verdomd chance! We vergeten je nooit en ik hoop ooit zonder tranen - enkel met de glimlach zoals je het wilde - aan je terug te kunnen denken. Ik ben sowieso gewapend met je honderden moppen. Ik ken ze nog stuk voor stuk, alleen kan ik ze niet zo goed vertellen als jij."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  shownieuws  I  Axelle Red  I  Roland