Donderdag 7 November 2019 - 10:30   I   Bron: HLN   I   door Redactie

Topadvocaat Jef Vermassen reageert vol afschuw: “Dit is geen manier om een assisenzaak te houden”

Topadvocaat Jef Vermassen reageert vol afschuw: “Dit is geen manier om een assisenzaak te houden”

De Bende van Nijvel is de laatste jaren weer een hot topic. Toch vermoedt topadvocaat Jef Vermassen dat het onderzoek binnenkort opgedoekt zal worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De nabestaanden van de slachtoffers van de bende wachten hopeloos op een doorbraak in de zaak, want over twee jaar loopt de verjaringstermijn af. “Maar zonder dat er mensen in het gerechtelijk onderzoek als beschuldigde worden vervolgd, krijg je geen assisenzaak”, zegt Vermassen. “En dat wordt toch wel hoog tijd als men nog voor de verjaringstermijn een assisenzaak wil houden."

Ook Peter Callebaut, advocaat die burgerlijke partijen bijstaat, is niet te spreken over de gang van zaken. “Als men dat niet wil onderzoeken, is dat onkunde of onwil. Of is het allebei? Het zijn natuurlijk jongens die vernoemd worden in dat laatste dossier. Dat zijn echte terroristen. Dus daar lach je niet mee, die schieten vooraleer ze vragen stellen. Wij hebben naam en toenaam genoemd in het dossier en dat ook meegedeeld aan het parket”, besluit Callebaut.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jef Vermassen  I  n365  I  Peter Callebaut  I  Bende van Nijvel