Donderdag 7 November 2019 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

N-VA haalt zwaar uit naar Open VLD: “Dit is echt onbegrijpelijk”

N-VA haalt zwaar uit naar Open VLD: “Dit is echt onbegrijpelijk”

Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) heeft in een opinietekst een pleidooi gehouden voor een paars-groene regering. N-VA reageert verbolgen.

In deze paars-groene regering zou de N-VA op de oppostitiebanken belanden, terwijl de PS de grootste coalitiepartner zou zijn. Anneleen Van Bossuyt (N-VA) reageert vol onbegrip. “Het mag duidelijk zijn dat wij huiveren voor de plannen van de PS”, zegt Van Bossuyt in Het Nieuwsblad.

“Ze wil de Vlamingen miljarden doen betalen om haar kiezers te bedienen, terwijl het de bedrijven in moeilijke tijden al moeilijker dreigt te worden gemaakt. Bovendien staat de PS voor een beleid dat laks is op het vlak van veiligheid en migratie. Het is onbegrijpelijk dat er Open VLD-toppers zijn die in dat verhaal willen meestappen."

Neutraliteit

“Als ik De Clercq op de radio hoor zeggen dat ‘Gent swingt’, maar tegelijk zie welke maatregelen er in Gent worden genomen... Als het federaal dezelfde richting zou uitgaan, dan houd ik mijn hart vast.” Van Bossuyt verwijt de ploeg van De Clercq onder meer “het stimuleren van de thuistaal in de klas” en het ontbreken van een vereiste “neutraliteit aan de loketten".

Wat is jouw mening?

TAGS  I  N-VA  I  Open VLD  I  Mathias De Clercq  I  Anneleen Van Bossuyt  I  regering  I  n365