Donderdag 7 November 2019 - 21:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: VRT Nieuws  I   door Redactie

Hartverscheurend: Ouders laten pasgeboren baby achter om onbegrijpelijke reden

Hartverscheurend: Ouders laten pasgeboren baby achter om onbegrijpelijke reden

In Italië is een jongetje na zijn geboorte in augustus door zijn ouders in het ziekenhuis achtergelaten. Dat schrijft VRT Nieuws. De adoptieaanvragen lopen ondertussen binnen voor de jonge Giovannino.

Het jongetje lijdt aan een erfelijke ziekte, genaamd Harlekijn Ichtyosis en heeft constante zorg nodig. De ziekte beïnvloedt de snelheid waarmee de huid zich vernieuwt en dat leidt dan weer tot een groot, schubbig huidoppervlak dat diepe scheuren vertoont.

Giovannino wordt nu nog verzorgd in het ziekenhuis, “Ik weet niet wat de reden is. Het enige dat vaststaat, is dat dit kind in de steek is gelaten”, zegt een van de verpleegsters die voor hem zorgt in de Italiaanse media. “We dromen hier allemaal dat hij binnenkort een eigen huisje heeft."

Adoptie

Lokale autoriteiten proberen met man en macht de ouders te bereiken, tot dusver zonder resultaat. Sinds de Italiaanse media het verhaal over het arme jongetje uitbrachten, lopen de adoptieaanvragen bij het ziekenhuis binnen. De lokale overheid laat nog weten alle aanvragen tot adoptie te onderzoeken.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  baby  I  n365  I  adoptie