Martinez reageert op hevige kritiek: "Daarom heb ik Cobbaut opgeroepen" Sport
Sport

Martinez reageert op hevige kritiek: "Daarom heb ik Cobbaut opgeroepen"

Martinez reageert op hevige kritiek: "Daarom heb ik Cobbaut opgeroepen"

Roberto Martinez nam vrijdagmiddag een verrassende speler op in zijn selectie. Elias Cobbaut maakt voor het eerst deel uit van de kern bij de Rode Duivels.

Op Twitter regende het onmiddellijk na de bekendmaking van de selectie negatieve reacties. Veel fans snappen niet dat Cobbaut werd opgeroepen.

Martinez verduidelijkte tijdens de persconferentie onmiddellijk waarom Cobbaut, en niet Björn Engels, Christian Kabasele of Zinho Vanheusden werd geselecteerd. "Wij hadden een linksvoetige centrale verdediger nodig. Dat profiel is zeldzaam", aldus Martinez bij Het Nieuwsblad.

"Bij Anderlecht zijn er goeie signalen"

Martinez moet de blessures van Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen zien op te vangen. Meer dan in Engels of Vanheusden ziet de bondscoach in Cobbaut iemand die de positie van Vertonghen of Vermaelen kan invullen.

“Elias liet goeie dingen zien op het EK onder 21 en ook bij Anderlecht zijn er goeie signalen", benadrukte Martinez nog. "Hij is linksvoetig en kan zowel centraal achteraan als linksachter komen te staan. Zo’n profiel had ik nodig en daarom is hij bij de ploeg gehaald."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws