Vrijdag 8 November 2019 - 22:19   I   door Redactie

Anderlecht komt met de schrik vrij na vreemde invalbeurt van Zulj

Anderlecht komt met de schrik vrij na vreemde invalbeurt van Zulj

RSC Anderlecht heeft vrijdagavond opnieuw een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van Frank Vercauteren won op het veld van Zulte Waregem met 1-2. De ingevallen Peter Zulj eiste een hoofdrol op door een doelpunt weg te geven, maar zijn fout niet veel later recht te zetten met een assist.

Het eerste fluitsignaal had nog maar goed en wel weerklonken aan de Gaverbeek, of het stond al 0-1. Chadli glipte door de defensie van Zulte Waregem en liftte de bal knap over Bossut tegen de netten. En of deze Chadli belangrijk is voor Anderlecht. De start was veelbelovend, maar wat volgde was veel minder. Halverwege stond het dan ook nog steeds 0-1.

Anderlecht zakte verder en verder weg en riep de problemen over zich af. Dat bleek ook in de slotfase. De ingevallen Zulj ging vlak voor zijn eigen grote rechthoek kinderlijk in de fout. De Oostenrijker liet zich het leer afsnoepen en Larin nam het geschenk in dank aan en trapte de gelijkmaker voorbij een verbouwereerde Van Crombrugge.

Zulj zet fout recht

Slechts luttele minuten later zette Zulj zijn fout recht. Hij zette Roofe alleen voor doel en nadat die de uitgekomen Bossut omspeelde stond het meteen 1-2. In de slotfase probeerde Zulte Waregem nog op zoek te gaan naar een gelijkspel, maar Anderlecht hield stand en sprokkelt opnieuw drie belangrijke punten in de jacht op play-off 1.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal