Zuhal Demir nodigt Jef Vermassen uit naar het parlement: “Geen enkele andere partij wil de dubbele nationaliteit afschaffen.” Royalty
Royalty

Zuhal Demir nodigt Jef Vermassen uit naar het parlement: “Geen enkele andere partij wil de dubbele nationaliteit afschaffen.”

Zuhal Demir nodigt Jef Vermassen uit naar het parlement: “Geen enkele andere partij wil de dubbele nationaliteit afschaffen.”

“Schaf die dubbele nationaliteit af.” Dat waren de woorden van topadvocaat Jef Vermassen na het assissenproces over de doodslag op Mikey Peeters (19). Als reactie daarop nodigde N-VA-parlementslid Zuhal Demir hem onmiddellijk uit naar het parlement om die afschaffing te bepleiten. “Want geen enkele andere partij wil de dubbele nationaliteit afschaffen”, tweette Demir.

Voor de moord op Mikey Peeters werden vrijdag Suleyman Betelguiriev en Steven Van Geel veroordeeld, die eerste voor dertig jaar en die tweede voor acht jaar. Betelguiriev was echter niet aanwezig op zijn proces. Dat hij werd veroordeeld bij verstek frustreerde Jef Vermassen. En allemaal dat Betelguiriev door zijn dubbele nationaliteit uit de greep van het Belgische gerecht kon blijven.

Ze komen allemaal naar hier, het land van honing. Maar als er dan iets misloopt, zijn ze weer naar ginder en kan je er niet aan. Ze zouden dat beter afschaffen. Dan moeten ze maar kiezen: hier blijven, of ginder. Maar nu steken ze hier toeren uit, en keren dan terug zodat wij niets meer kunnen doen”, zo zei Vermassen tegen het Nieuwsblad.

Maar niet iedereen is het daar mee eens. Zuhal Demir, die zelf de dubbele Belgisch-Turkse nationaliteit heeft, daagde prompt Vermassen uit om in het parlement die afschaffing te bepleiten “want geen enkele andere partij wil de dubbele nationaliteit afschaffen.”

Wordt de dubbele nationaliteit toch afgeschaft – zo merkt Hendrik Vuye, professor Staatsrecht en de helft van de parlementsfractie Vuye & Wouters op – dan zou Demir haar Belgische nationaliteit verliezen en enkel haar Turkse nationaliteit behouden. Ze zou dan niet meer in het parlement kunnen zettelen, want daarvoor moet je Belg zijn.

Dit debat kan een toppleiter gebruiken. Vermassen uitnodigen naar het parlement want geen enkele andere partij wil de dubbele nationaliteit afschaffen. https://t.co/W6PiUKVMIM

— Zuhal Demir (@Zu_Demir) February 2, 2019

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws