Zaterdag 9 November 2019 - 09:00   I   Foto: Instagram  I   Bron: Humo  I   door Redactie

Walter De Donder levert forse kritiek op Bart De Wever: “Al die schone diploma’s, en dit krijgt hij dan niet voor elkaar"

Walter De Donder levert forse kritiek op Bart De Wever: “Al die schone diploma’s, en dit krijgt hij dan niet voor elkaar

Walter De Donder (CD&V) lag de voorbije weken onder vuur vanwege zijn uitspraak dat sommige wijken van Antwerpen en Brussel “volledig ontvolkt” zijn van onze eigen mensen. In weekblad Humo geeft hij enige duiding.

"Dat ene zinnetje, in het vuur van mijn betoog, was ongelukkig”, geeft hij toe. “Ik wilde alleen maar zeggen dat mensen zich in sommige wijken niet meer thuis voelen. Ben je dan racist? Ik hoor ’t genoeg op straat: mensen hebben het gehad."

De Donder is kandidaat-voorzitter van CD&V. Als hij deze verkiezingen zou winnen, komt hij, schoolverlater op zijn 15e, straks aan de onderhandelingstafel te zitten met informateur Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever, respectievelijk professor en historicus.

Schone diploma's

“Die mannen hebben schone diploma’s en weten waarschijnlijk alles over Caesar, maar ze slagen er met al hun intelligentie niet in om op een volwassen manier met elkaar te praten”, klinkt het hard.

“Er is meer emotionele souplesse en empathie nodig in de politiek. Dat is belangrijker dan de boeken die je hebt gelezen’, vindt De Donder.

TAGS  I  Walter De Donder  I  Bart De Wever  I  n365  I  CD&V  I  N-VA  I  Paul Magnette