Mathieu van der Poel heel eerlijk: “Het zou heel dom zijn van mij om dat te doen”

Mathieu van der Poel heel eerlijk: “Het zou heel dom zijn van mij om dat te doen”
Zaterdag 9 November 2019 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Mathieu van der Poel is klaar voor het Europees kampioenschap veldrijden morgen in Silvelle. Daar wil de Nederlandse kampioen zijn derde titel pakken.

De voorbije weken was er ook heel wat te doen om de aangekondigde hervorming van de Wereldbeker volgend jaar. Van der Poel is heel wat minder kritisch dan de meesten, zelfs al kan het hem een hoop geld kosten: per cross zou hij zomaar even tot 25.000 euro aan stargeld kunnen mislopen.

“Ik ben een voorstander van startgeld en het zou heel dom zijn van mij om het anders te zeggen", beseft Mathieu. "Startgeld dwing je af door te presteren. Als ik veel startgeld ontvang, heb ik daar een jaar hard voor gewerkt. Maar misschien ligt de oplossing dan in het prijzengeld dat we kunnen verdienen. Meer prijzengeld, minder startgeld, dat moet ook kunnen. Dat is goed voor mij en voor Wout Van Aert, maar ook voor de anderen, die beter kunnen worden van verhoogd prijzengeld."

Beetje rondrijden

Van der Poel is een rasechte crosser: het enige dat hij wil doen is veldrijden. Zo liet hij dit seizoen al startgeld liggen door zijn comeback uit te stellen. “Ik wilde niet terugkeren naar de cross voor ik me goed genoeg voelde. Startgeld oprapen en zomaar een beetje rondrijden, dat heeft nooit in mij gezeten”, aldus Mathieu.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  Wout Van Aert  I  Silvelle