Maandag 11 November 2019 - 09:00   I   Foto: Washington Post  I   Bron: HLN, Sky News  I   door Redactie

IS-kinderen choqueren met huiveringwekkende uitspraken: “Dit zullen wij met jullie doen”

IS-kinderen choqueren met huiveringwekkende uitspraken: “Dit zullen wij met jullie doen”

In een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Syrië, sprak Brits journalist Mark Stone met vrouwen en kinderen. Hun uitspraken liegen er niet om.

Zo'n 70.000 mensen verblijven in kamp Al-Hol: slachtoffers van IS, maar evenzeer IS-vrouwen met hun kinderen. Stone noemt het echter geen kamp meer, maar een stad, “want met 70.000 inwoners kun je dit geen kamp meer noemen."

De leefomstandigheden zijn schrijnend en op de koop toe wordt hier een mini-kalifaat gecreëerd omdat veel jonge vrouwen nog steeds geradicaliseerd blijken te zijn. Wanneer Stone een blond jongetje van een jaar of tien aanspreekt, citeert deze een vers uit de Koran. “God zegt: bekeer u oprecht tot Allah in de hoop dat uw Heer u van uw kwalen zal verwijderen.” Vervolgens zegt hij uiterst kalm: “We zullen jullie doden door jullie af te slachten. We zullen jullie afslachten."

Nieuwe leider

Stone kon ook verschillende vrouwen interviewen, maar alleen op de marktplaats van het kamp, de enige plek waar zijn veiligheid ietwat gegarandeerd kon worden. Een vrouw laat weten nog steeds in de ideologie van IS te geloven. “Waarom zouden we veranderen? We worden behandeld als dieren, als honden”, vertelt ze. Als Stone aanhaalt dat ook IS mensen als dieren heeft behandeld “door hen te onthoofden of levend te verbranden”, haalt de vrouw verzen van de Koran boven.

De vrouwen verklaren op de hoogte te zijn van de dood van hun leider Abu Bakr al-Baghdadi, maar een vrouw uit Parijs is zeker dat “een nieuwe leider zal opstaan, en wanneer die gedood wordt, zal er weer een andere komen”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  n365  I  Syrië  I  IS  I  vrouwen  I  Abu Bakr al-Baghdadi