Niels Albert merkt iets zeer bijzonders op aan Mathieu van der Poel: “Je ziet het gewoon aan hem”

Niels Albert merkt iets zeer bijzonders op aan Mathieu van der Poel: “Je ziet het gewoon aan hem”
Dinsdag 12 November 2019 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Niels Albert zag maandag in Niel een sublieme Mathieu van der Poel. In zijn column in Het Laatste Nieuws hoopt hij op een snelle terugkeer van Wout Van Aert.

"Zondag tijdens het EK in Silvelle zat ik nog geboeid naar de cross te kijken en moest iedereen mij met rust laten”, begint Albert. “Zo spannend vond ik het. Maandag heb ik met mijn dochter op de mat gespeeld. We hebben samen een puzzel gelegd. Het was de cross in Niel op televisie, maar ik heb er amper naar gekeken."

De tweevoudige wereldkampioen zag een ongenaakbare van der Poel. “Het was niet spannend, er was niets tegen Van der Poel te beginnen. Wat een verschil met zondag. Hij werd Europees kampioen, maar was niet tevreden. Dat was een andere Van der Poel die maandag op zijn fiets zat. Ontspannen, zoals we hem al jaren kennen. Je zag dat hij het crossen weer leuk vindt."

Gemiste kans

“Wie hem nog wil kloppen, moet het snel doen”, beseft Albert. “In Ruddervoorde sprak ik al van een gemiste kans. Dat was het zondag weer. Eli Iserbyt heeft er alles aan gedaan om te winnen. Hij reed een goede wedstrijd. En toch was er aan Van der Poel niets te doen."

Mathieu van der Poel is een geval apart. Zoals hij wordt er maar één om de vijftig jaar geboren. Geef hem een crossfiets, een mountainbike of een wegfiets: het maakt niet uit, telkens rijdt hij voor de overwinning. Hij faalt niet, of bijna niet. Daar moet je als concurrent mee omgaan. Waar hij start, rijdt de rest voor de tweede plaats."

Wout Van Aert

Dan maar wachten op Wout Van Aert als de Belgische hoop? Albert denkt alvast van wel. “Hopelijk komt Wout van Aert in de kerstperiode terug. Maar of die het duel met van der Poel zal aangaan? Wout heeft andere doelen. Hij zal crossen om zijn wegseizoen voor te bereiden. Als we nog een duel willen zien in de cross zal het van Van Aert moeten komen. Maar daarop moeten we nu nog een jaartje wachten."

TAGS  I  Niels Albert  I  Mathieu van der Poel  I  Wout Van Aert  I  sport  I  veldrijden  I  EK  I  Eli Isebyt