Anuna De Wever wil samenwerken met Bart De Wever: “Het klimaat heeft geen politieke kleur.” Royalty
Royalty

Anuna De Wever wil samenwerken met Bart De Wever: “Het klimaat heeft geen politieke kleur.”

Anuna De Wever wil samenwerken met Bart De Wever: “Het klimaat heeft geen politieke kleur.”

De Wever versus De Wever. Zo ziet klimaatactiviste Anuna De Wever het niet. Zij wil net samenwerken met politici. “Ik wil samen naar een ambitieus klimaatbeleid zoeken”, zo zegt ze in het programma Touché op Radio 1.

Vorig weekend kwam N-VA-voorzitter Bart De Wever kritisch uit de hoek aangaande de klimaatmarsen. Volgens hem zouden de leerlingen beter studeren dan spijbelen, en meewerken aan een technologische oplossing voor het klimaatprobleem. Hij gelooft niet in doemverhalen.

Maar Anuna De Wever laat zich niet afschrikken door zijn kritiek. Integendeel, ze reikt net de hand uit naar de N-VA’er, en alle andere politici: “Eigenlijk zou ik willen samenwerken met Bart De Wever en met alle politieke partijen. Het klimaat heeft geen politieke kleur. Het staat daarboven, het belangt iedereen aan. Ik zou het liefst samen zoeken naar een klimaatambitieus beleid.”

“Maar”, voegt ze toe, “het best van al gaan politici gewoon in gesprek met klimaatexperten.” Het gezicht van Youth for Climate doet ook een oproep aan alle politici om samen naar oplossingen te zoeken: “Stop met elkaar met de vinger te wijzen. Ik kan er niet meer tegen. Samenwerken is het belangrijkste. Ik vind het belachelijk dat ik mij daar als zeventienjarige achter moeten zetten. Komaan, sla de handen in elkaar en begin eraan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws