Woensdag 13 November 2019 - 12:00   I   door Redactie

'Standard wil uit Belgische competitie stappen'

'Standard wil uit Belgische competitie stappen'

Gaat de Belgische competitie op termijn verder zonder Standard? Het is niet ondenkbaar. Voorzitter Bruno Venanzi heeft bij monde van de Luikse topclub aangegeven dat hij niet staat te springen om in een BeNeLiga aan te treden.

“We zitten ­erbij om te zien wat ervan kan ­komen”, aldus Venanzi. De Standard-voorzitter loopt duidelijk niet over van het enthousiasme en dat geeft hij ook eerlijk toe. “Ik moet echter zeggen dat ik met ­Standard liever tegen Marseille zou spelen dan in Breda of tegen Feye­noord. Wij zijn in Wallonië meer op Frankrijk gericht."

"Dan haken wij af"

"Bart Verhaeghe (voorzitter van Club ­Brugge, nvdr.) heeft met zijn ­verklaringen alles in een stroomversnelling willen laten komen. Dat is zijn stijl. Maar er zijn nog heel veel hindernissen. Hoe gaat de UEFA de Europese tickets ver­delen bijvoorbeeld? Vanaf het ­moment dat we als Belgische clubs daarop moeten inleveren, haken wij af", maakt Venanzi zijn standpunt héél duidelijk.

En dan zou Standard de Belgische competitie dus willen verlaten. Het is niet voor het eerst dat Standard aangeeft dat het wel wat voelt voor een eventuele overstap naar Frankrijk. In het verleden was daar ook al sprake was. Of een verhuis richting de Franse competitie realiseerbaar is, zal evenwel nog moeten blijken.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  Marseille  I  voetbal  I  sport