Woensdag 13 November 2019 - 15:30   I   door Redactie

‘Hein Vanhaezebrouck neemt deze beslissing over terugkeer naar KRC Genk’

‘Hein Vanhaezebrouck neemt deze beslissing over terugkeer naar KRC Genk’

Hein Vanhaezebrouck is één van de kandidaten om Felice Mazzu op te volgen bij KRC Genk. Hoewel Vanhaezebrouck zelf benadrukte dat hij zich aan zijn sabbatjaar zou houden, werd hij toch opnieuw in verband gebracht met een terugkeer naar de Luminus Arena.

Of het ook zover zal komen, is nog maar de vraag. Volgens columnist Hugo Camps heeft Vanhaezebrouck het momenteel iets te veel naar zijn zin als analist en co-commentator om zich alweer in een nieuw avontuur als trainer te storten. Volgens Camps gaat Vanhaezebrouck dan ook beslissen om niet naar Genk te gaan.

"Aan alles zie je dat Vanhaezebrouck de smaak te pakken heeft als commentator", merkt Camps op in Het Laatste Nieuws. "Zijn gezicht heeft de glans van vrolijkheid veroverd. Met mate, maar in die stugge stierenkop is wel een delta van zachte plooien ontstaan. Wat heet, ik ken geen mens die meer monkelt op televisie dan Hein. Hij is niet meer de steile betweter, eerder een ondeugend jongetje. Hein staat dicht bij een sociale reiniging."

"Vanhaezebrouck voelt zich vrij en geniet"

"Vanhaezebrouck voelt zich vrij en geniet", gaat Camps verder. "Misschien moet hij nu ook lachen om zijn ijzerenheinige attitude die hem als coach zo afstandelijk maakte. Zo nors. Het lijkt of hij met zijn media-exposure teruggekeerd is in eigen kring. Hein leeft in intellectuele luxe en wil je dat dan nog afstaan voor geploeter in Genkse moerassen? Ook nog 's zomers in die belachelijke korte broek - nee toch!"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  voetbal