Woensdag 13 November 2019 - 16:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: KMI  I   door Redactie

De winter doet intrede in het land: Dit weer staat ons te wachten in de komende dagen

De winter doet intrede in het land: Dit weer staat ons te wachten in de komende dagen

Vanavond krijgen we wisselend tot zwaarbewolkt weer met plaatselijke buien. Volgende nacht is het meestal droog met tijdelijk ook opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het zuidwesten. Op het einde van de nacht valt er lichte regen over de zuidwestelijke landshelft of in de zuidelijke Ardennen smeltende sneeuw of sneeuw. Dat meldt KMI.

Over het noordoosten van het land blijft het overwegend droog tot de ochtend. De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 5 graden aan de kust. De matige zuidenwind krimpt naar het zuidoosten.

Donderdag bepaalt eerst een storing, met meestal lichte regen of in Hoog-België met smeltende sneeuw of mogelijk sneeuw, ons weer. In de loop van de voormiddag wordt het, afgezien van een paar lokale buien, eerst droog in de streken langs de Franse grens en vanaf de middag ook over het noordoostelijk deel van België. In de loop van de dag verschijnen er soms opklaringen in Laag- en Midden-België. In Hoog-België blijft het ook in de namiddag meestal bewolkt en nevelig. We krijgen maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 8 graden over het westen. De zuidzuidoostenwind waait matig.

Donderdagnacht neemt de bewolking vanuit het zuidoosten opnieuw overal toe en geleidelijk valt er wat lichte regen bij tussenpozen. In Hoog-België valt er wat lichte smeltende sneeuw of op de hoogten sneeuw. De minima liggen in de Ardennen rond het vriespunt en in het centrum van het land rond 3 graden. De zwakke tot matige oostenwind krimpt naar het noorden.

Vrijdag

Vrijdag verwachten we veel wolken met perioden van regen. In de Ardennen valt de neerslag wellicht als smeltende sneeuw of sneeuw. Het wordt koud voor de tijd van het jaar met in de meeste streken maxima tussen 3 en 5 graden. Op de Ardense hoogten zijn de temperaturen slechts licht positief. Er waait een zwakke tot lokaal een matige wind uit veranderlijke richtingen.

Zaterdag wordt het deels bewolkt en blijft het in de meeste streken droog. De buien lijken zich vooral te concentreren boven de Noordzee. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden bij een matige wind uit zuidzuidwest. Zondag krijgen we eerst opklaringen, maar later neemt de bewolking toe vanaf de kust. Op het einde van de dag vergroot de kans op regen over het westen van het land. We halen maxima van 2 tot 8 graden. Zondagnacht beïnvloedt de neerslagzone de rest van het land en zij krijgt een winters karakter in Hoog-België. Maandagochtend kan het, volgens de huidige prognose, dus glad zijn ten zuiden van Samber en Maas.

Opklaringen

Maandagochtend verwachten we in Hoog-België smeltende sneeuw of sneeuw, en in de andere streken regen. In de namiddag wordt het droger vanaf het westen met ook opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 8 graden. Dinsdag lijkt het volgens de huidige voorspellingen overwegend droog te blijven met maxima van 1 graad in de Hoge Venen tot 8 graden aan zee. Aan zee is de kans op een bui wat groter.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI  I  n365