Woensdag 13 November 2019 - 21:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois bijt stevig van zich af: "Je weet niet hoe het gaat"

Thibaut Courtois bijt stevig van zich af:

Thibaut Courtois heeft woensdag, tijdens een persmoment bij de nationale ploeg, stevig van zich afgebeten. De doelman van Real Madrid en de Rode Duivels kreeg dit seizoen al flink wat kritiek in Spanje, maar daar trekt hij zich niets van aan.

"Het gaat goed met mij", vertelt Courtois aan Sporza. "Het is niet omdat er na één match plots kritiek komt en een stormpje ontstaat, dat ik daardoor opeens niet goed bezig ben."

"Ik heb het geloof in mezelf nooit verloren, maar het is wel leuker als je met 5 clean sheets naar hier kunt komen. Ik verlies mijn zelfvertrouwen nooit, ben goed blijven trainen en je moet gelukkig zijn dat je kunt voetballen."

"Als je tot de besten behoort, denken de mensen dat je alles zal stoppen"

"De kritiek in de Spaanse pers? Ik lees geen kranten", gaat Courtois verder. "Het enige waar ik aandacht aan besteed, is wat mijn trainer, mijn ploegmaats en de mensen die weten wat het is om doelman te zijn zeggen. Wie nooit keeper is geweest, weet niet hoe het gaat."

Courtois heeft vertrouwen en dat maakt hij nog eens duidelijk: "Als je niet bij de besten bent en je slikt doelpunten, zal niemand iets schrijven, omdat ze vinden dat het normaal is. Als je tot de besten behoort, denken de mensen dat je alles zal stoppen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Real Madrid  I  voetbal  I  sport