Donderdag 14 November 2019 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Dag Allemaal   I   door Redactie

Philippe Geubels zwaar onder vuur: “Wat een misplaatste vorm van humor”

Philippe Geubels zwaar onder vuur: “Wat een misplaatste vorm van humor”

Q2 pakt in deze #MeToo-tijden uit met heruitzendingen van ‘M!LF’, de ietwat denigrerende show waarin Philippe Geubels en Jan Van Looveren zich verzetten tegen ‘de nieuwe man’. Het programma krijgt nu de wind van voren.

Vera Claes van vrouwenbeweging Zij-kant is niet te spreken over de heruitzendingen van ‘M!LF’. “Tien jaar geleden was dat programma al een misplaatste vorm van humor, en in deze tijden van #MeToo is het al helemaal van de pot gerukt”, aldus Claes in Dag Allemaal. “Eerlijk gezegd vind ik het een beetje zielig en totaal ongepast dat het programma nu opnieuw uitgezonden wordt."

Claes is bijzonder hard voor zender Q2. “Wellicht moest de zender zijn schermtijd gevuld krijgen, maar het is triest dat het op deze manier moet. En dan nog op een moment dat moederzender VTM uitpakt met een campagne over grensoverschrijdend gedrag”, zegt ze.

Sceptisch

“Niet dat ‘M!LF’ dit soort gedrag meteen zal uitlokken, maar vooral voor mannen die nu al sceptischer staan tegenover #MeToo en er de ernst niet van inzien, is dit een signaal van: ‘Ach, die vrouwen moeten niet zo snel op hun tenen getrapt zijn’”, besluit Claes.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Philippe Geubels  I  shownieuws  I  Jan Van Looveren  I  M!LF  I  Q2