Donderdag 14 November 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT Nieuws  I   door Redactie

Filip Dewinter: “Dit is een belediging voor mij, mijn fractie en onze 850.000 kiezers”

Filip Dewinter: “Dit is een belediging voor mij, mijn fractie en onze 850.000 kiezers”

Filip Dewinter (Vlaams Belang) heeft van zich laten horen in het Vlaams Parlement. Dewinter reageerde op de “ongepaste emotionele” reacties op sociale media na de brandstichting in Bilzen. Vooral Bart Somers (Open VLD) moest het ontgelden. Dat schrijft VRT Nieuws.

Somers stelde in ‘Terzake’ dat geweld gebruiken om je eigen mening op te dringen “politieke terreur” is. Filip Dewinter beet in het Vlaams Parlement van zich af en verweet Somers “politiek misbruik” te maken van de brandstichting in het toekomstige asielcentrum te Bilzen.

“Blijkbaar weet iedereen al wie de brand heeft gesticht, u weet meer dan het parket en de politie samen”, klonk het cynisch bij Dewinter. “Dat is politiek opportunisme en misbruik om uiteindelijk ieder democratisch, goedbedoeld, vreedzaam protest tegen asielcentra en bij uitbreiding de massa-immigratie en de overlast die daarvan het gevolg is monddood te maken."

Reichstag

De reactie van Somers liet niet lang op zich wachten. “Laat ons afstand nemen van dat clubje daar, dat zich op een moment dat we discussiëren over brandstichting gedraagt als een bepaalde fractie in de Reichstag”, verwees hij naar de brandstichting in het Duitse parlementsgebouw in 1933.

“Wij vertegenwoordigen 18 procent van de bevolking”, snauwde Dewinter daarop. “Deze coalitie van verliezers komt nu aan een groot deel van de bevolking zeggen: jullie zijn nazi’s. Van stigmatisering en polarisering gesproken.” Dewinter vroeg daarna aan Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans om de uitspraak over de Reichstag te schrappen uit het verslag. “Dit is een belediging voor mij, mijn fractie en onze 850.000 kiezers”, aldus Dewinter.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Filip Dewinter  I  Vlaams Belang  I  n365  I  Bart Somers  I  asielcentrum  I  Bilzen  I  Reichstag