Youth for Climate breidt territorium uit: "We willen dat heel het land op straat komt." Royalty
Royalty

Youth for Climate breidt territorium uit: "We willen dat heel het land op straat komt."

Youth for Climate breidt territorium uit: "We willen dat heel het land op straat komt."

De klimaatspijbelaars verruimen hun horizon. Hun wekelijkse betogingen zullen nu elke week in een andere stad plaatsvinden. Deze week staat Leuven op de agenda.

Op besluit van de initiatiefnemers van Youth For Climate, Anuna De Wever en Kyra Gantois, vinden de jongerenklimaatmarsen niet meer uitsluitend in Brussel plaats, zo meldt de Standaard. Vanaf donderdag 7 februari zullen de wekelijkse acties telkens plaats vinden in verschillende Vlaamse én Waalse steden.

“Wij trekken voor de komende edities naar verschillende steden waar telkens de lokale afdelingen de betogingen organiseren. Het is niet haalbaar om veertien weken lang 30.000 scholieren en studenten naar Brussel te krijgen op donderdag,” zegt Gantois.

De eerste stop is Leuven.

“Sommige jongeren mogen niet wekelijks van hun ouders naar Brussel trekken,” voegt Raphaëlle de Coen toe, lid van KlimaLeuven, de organisator van de mars. “Vooral de jongeren uit de eerste jaren vallen dan uit de boot. We hopen dat zo veel mogelijk scholieren gaan waar Kyra en Anuna actievoeren en dus nu donderdag naar Leuven komen. Het geeft een krachtig beeld als er elke week in een andere stad een hoge opkomst is. Zo kan het protest als een flikkerlicht overal opkomen.”

De burgemeester van Leuven, Mohamed Ridouani (SP.A), staat alvast achter het initiatief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws