Bijzonder nieuws over Mathieu van der Poel na het overlijden van zijn opa Raymond Poulidor

Bijzonder nieuws over Mathieu van der Poel na het overlijden van zijn opa Raymond Poulidor
Donderdag 14 November 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: WielerFlits  I  

Woensdag is wielerlegende Raymond Poulidor op 83-jarige overleden. De opa van Mathieu van der Poel sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid.

Ondanks het overlijden van zijn grootvader, zal Mathieu zijn veldritprogramma niet aanpassen. Zo rijdt hij bijvoorbeeld zaterdag gewoon de Wereldbeker in Tábor. Ook zijn broer David van der Poel zal zijn programma niet wijzigen. Zondag starten de twee broers ook in de DVV Verzekeringen Trofee-cross in Hamme.

De begrafenis van Raymond Poulidor is komende dinsdag. Vader Adrie van der Poel zal maandag samen met zijn vrouw Corinne (de dochter van Raymond Poulidor) en hun twee zonen, Mathieu en David, naar Frankrijk vertrekken, waar de begrafenis plaats zal vinden.

Eeuwige Tweede

Hoewel hij er nooit in slaagde de Ronde van Frankrijk te winnen, stond Raymond Poulidor zomaar even acht keer op het eindpodium: hij werd drie keer tweede, en vijf keer derde. Het leverde hem de bekende bijnaam 'Eeuwige Tweede' op, maar hij reed ook een groot palmares bij mekaar. Zo won hij onder meer de Ronde van Spanje, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  veldrijden  I  Raymond Poulidor  I  David van der Poel