Donderdag 14 November 2019 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Johny Voners heeft het er zeer moeilijk mee: “Toen heb ik beslist om eruit te stappen”

Johny Voners heeft het er zeer moeilijk mee: “Toen heb ik beslist om eruit te stappen”

Het gaat beter met Johny Voners. Het nieuws dat de 74-jarige acteur tegen kanker vecht, sloeg in heel showbizzland in als een bom, maar nu gaat het dus weer de goede richting uit, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Vanwege de ziekte moest Johny zich ook terugtrekken uit de theaterproductie ‘La cage aux Folles’. “Door de chemotherapie slaagde ik er niet meer in om mijn danspassen te onthouden”, zegt hij. “Ik kon iets tien keer na elkaar uitgelegd krijgen, maar ik bleef het verkeerd doen. Toen zei de productie op een bepaald moment tegen mij: ‘Johny, het gaat precies niet’. En ik had dat in feite niet door. Je beseft dat niet, dat je door die chemo steken laat vallen."

Deze onmacht liet een diepe indruk na op de acteur. “Pas toen ik met mijn neus zo op de feiten werd gedrukt, heb ik wijselijk beslist om uit het stuk te stappen. Dat was wel eventjes een klop, ja”, geeft hij toe. “Want tot dan dacht ik niet dat mensen iets aan mij merkten. Oké, ik kon die danspassen niet onthouden. En misschien zag ik er moe uit, maar zo voelde ik me niet echt. Hoe dan ook: het was de beste beslissing om uit het stuk te stappen."

Chapeau

Daarnaast heeft Johny ook nog lovende woorden over voor zijn vervanger Koen Van Impe. “Ik zou trouwens willen benadrukken dat ik Koen Van Impe een geweldige vervanger vind. Hij heeft die rol op drie weken tijd werkelijk fantastisch onder de knie gekregen. Chapeau."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Johny Voners  I  shownieuws