Eli Iserbyt verrast met straffe uitspraak over Mathieu van der Poel: “Dit is vanaf nu mijn ultieme doel”

Eli Iserbyt verrast met straffe uitspraak over Mathieu van der Poel: “Dit is vanaf nu mijn ultieme doel”
Donderdag 14 November 2019 - 19:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: WielerFlits  I  

Als enige Belg kon Eli Iserbyt op het Europees kampioenschap in Silvelle weerstand bieden aan een superieure Mathieu van der Poel, maar op het einde was de Nederlander toch net iets te sterk.

Iserbyt laat aan WielerFlits weten dat hij zijn doelstellingen voor dit veldritseizoen ietwat wil bijstellen: hij wil van der Poel ten minste één keer kloppen in een rechtstreeks duel. “Dat is het ultieme doel”, zegt hij. “De laatste drie jaar zijn daar maar heel weinig mensen in geslaagd."

“Het is misschien voor andere renners nu frustrerend dat Mathieu nog niet top is, maar ik besef dat ik nog bijna drie jaar jonger ben”, aldus een gemotiveerde Iserbyt. “Voor de start van het seizoen had ik me er niet op ingesteld om hem eens te verslaan, maar nu is het een extra motivatie. Als hij nog sterker wordt en ik kan volgen, dan word ik daar ook sterker van."

Topniveau

Zijn seizoen wordt dan ook een beetje aangepast. Zo worden de rustmomenten zorgvuldiger uitgekozen. “Als ik mijn topniveau wil bereiken, dan moet ik niet te veel met mijn krachten woekeren. Winnen tegen Mathieu zal alleen maar lukken als ik honderd procent fris ben."

Tot slot wordt hem nog een moeilijke vraag voorgelegd. Vijf zeges, of één keer Mathieu kloppen? “Dat hangt af van de wedstrijd", zegt Iserbyt. "Maar voor een EK zou ik direct vijf overwinningen afgeven. Voor een cross zoals in Otegem niet."

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  veldrijden  I  Eli Iserbyt  I  Silvelle