"Hij heeft dom gereden in dienst van Van Aert. Anders kon hij winnen"

Zondag 3 Februari 2019 - 22:43   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het Nieuwsblad is in zijn analyse behoorlijk kritisch voor Toon Aerts na het WK veldrijden. Aerts deed enkele domme inspanningen, zo stelt de krant.

"Achter de verdiende wereldkampioen ontspon zich een vreemd duel tussen Van Aert en Aerts. In geen tijd reed de Belgisch kampioen op en voorbij Van Aert en toen iedereen dacht dat de beste Belg van het moment zeker was van zilver, sloeg ook hij aan het blunderen. Gevolg: toch weer Van Aert op zilver en brons voor Aerts. Moet ie daar blij mee zijn? Het is zijn eerste WK-medaille dus ja, hij is blij. Maar hij had zomaar zilver kunnen of zelfs moeten winnen", aldus Het Nieuwsblad.

"Als Toon Aerts werkelijk zijn inspanning in het eerste wedstrijddeel leverde in dienst van Van Aert, dan is hij dom geweest. Topsport is een spel van kansen benutten wanneer ze zich voordoen. En dit was zo’n kans voor Toon Aerts. Niet zozeer voor goud maar zeker wel voor zilver. Aerts heeft vanmiddag brons gewonnen maar toch ook een beetje zilver verloren: te matig gestart, twee cruciale foutjes in het begin van de race en één grote blunder in het slot van de wedstrijd."

TAGS  I  Toon Aerts  I  sport