Joyce De Troch neemt ingrijpend besluit over haar dochters: "Ze moeten, want ik heb schrik" Buitenland
Buitenland

Joyce De Troch neemt ingrijpend besluit over haar dochters: "Ze moeten, want ik heb schrik"

Joyce De Troch neemt ingrijpend besluit over haar dochters: "Ze moeten, want ik heb schrik"

De dochters van Joyce De Troch moeten van haar bokslessen volgen. De Troch nam die beslissing omdat haar kinderen hun mannetje moeten kunnen staan.

“Je kunt geen nieuwssite bezoeken, of je leest dat er weer een vrouw is aangevallen, aangerand of vermoord teruggevonden onder een brug. Al die meldingen van verdwenen en verkrachte kinderen jagen mij schrik aan", legt De Troch uit in Het Nieuwsblad.

"Mijn twee prinsessen moeten zich kunnen verdedigen. Letterlijk. Als ze het niet met mooie woorden kunnen oplossen, moeten ze rap genoeg zijn om hun tegenstander een toek op zijn bakkes te geven. Dat meen ik. Dat mogen, neen, móéten ze doen van mij.”

Ongewenste intimiteiten

Joyce maakte ook zelf mee dat mannen te dicht kwamen. “Ik heb dat… euhm… meegemaakt in mijn leven. (stilte) Gisteren keken Alexia en Adriana in de ­auto naar Verschoten en zoon, en in een van de scènes viel het woord pedofilie. Vanaf de achterbank: ­Mama, wat is dat? Zo leergierig zijn ze. En dan het antwoord van mama. Ik heb het hen uitgelegd en ik zag ze ineenschrompelen. Dat is goed. Dat ze weten dat er zulke zotten bestaan. Als je zelf met ongewenste intimiteiten te maken hebt gekregen, word je eens zo beschermend.”

Populair

Laatste nieuws