Zaterdag 16 November 2019 - 17:00   I   door Redactie

Simon Mignolet kan er niet meer tegen: “Dat is flauwe zever”

Simon Mignolet kan er niet meer tegen: “Dat is flauwe zever”

Simon Mignolet (30) komt sinds het begin van dit seizoen uit voor Club Brugge. De Rode Duivel verliet Liverpool, waar hij doublure was van Alisson, en vond het voetbalgeluk terug. Toch moet Mignolet nog steeds tegen enkele vooroordelen opboksen.

"Ik ben blij dat ik al beslissend kon zijn. Tegen KRC Genk, Anderlecht, Cercle, Oostende, tijdens de Champions League-voorrondewedstrijden tegen Linz en Kiev", vertelt Mignolet over zijn eerste maanden bij Club Brugge. "Maar voor mij was het nog belangrijker dat ik mijn voetballende kwaliteiten heb kunnen tonen."

"Ik kreeg in het verleden vaak een etiket opgekleefd, ik zou niet goed zijn in het meevoetballen, ik zou de ruimte voor me niet beheersen en nog meer van die flauwe zever", benadrukt Mignolet. "Bij Club ben ik nu de eerste speler die de opbouw start, ik ben met mijn voeten zelfs belangrijker dan met het keepen."

"Het was een fabeltje om mij in de problemen te brengen"

"Daardoor kan de tegenstander ons ook niet hoog onder druk zetten, omdat de ploeg en ik er telkens combinerend uitkomen. Ik heb altijd al moeten lachen met die kritiek. Het was een fabeltje, dat werd gevoed om mij in de problemen te brengen. Nu heb ik intussen het tegendeel bewezen en daar ben ik trots op. (fijntjes) Dat wilde ik toch even benadrukken.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Liverpool  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  voetbal  I  sport